Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Tapeserver (Read 3488 times)

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4806
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 18.0 Firefox 18.0
    • View Profile
Re: Tapeserver
« Reply #15 on: 2013.April.25. 13:22:35 »
Quote from: Zozosoft
Nekem azt mondja, hogy "Opening audio device 0", és itt áll.
Akkor működik. Lehet, hogy a Windows verziótól függ, hogy talál-e használható audio eszközt.


Quote
Köszönöm, nagyon kíváncsi vagyok. Nekem nem jött le teljesen, hogy a program mit is csinál?
A PC-s file rendszer egy könyvtárát teszi elérhetővé az EP számára, a tapefile.ext (vagy .rom) bővítés használatával. Az EP magnó bemenetét és kimenetét is össze kell kötni a PC-vel, ahol folyamatosan fut a "tapeserver" program, és a hangkártyán keresztül kiszolgálja az EP file műveleteit. A tapeserver --help parancs kiírja a használható paramétereket:
Code: [Select]
    -audiodev <N>
        select audio device (default: 0), or print list
        of devices if negative
    -inchannel <N>
    -outchannel <N>
        select the use of left (0, this is the default)
        or right (1) channel for audio input or output
    -samplerate <N>
        set audio sample rate (default: 48000)
    -latency <N>
        set audio latency in ms (default: 100)
    -buffers <N>
        set the number of audio buffers (default: 2)
    -senderror <N>
        send a data block with 'CRC error' status to
        stop the Enterprise extension waiting for input;
        -1 (default): do not send error,
        F+0: status only, F+1: 65535 dummy data bytes;
        'F' is the transfer rate of '0' bits (must be
        even; zero will use the default (14706))
    -defaultfile <FILENAME>
        set the default file name (default: empty)

Online Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13531
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 20.0 Firefox 20.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Tapeserver
« Reply #16 on: 2013.April.25. 13:28:51 »
Megérdemel egy saját topicot!

Online Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13531
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 20.0 Firefox 20.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Tapeserver
« Reply #17 on: 2013.April.25. 13:38:38 »
Quote from: IstvanV
Akkor működik. Lehet, hogy a Windows verziótól függ, hogy talál-e használható audio eszközt.
Most én XP-n próbáltam, kb 15 éves hangkártyával :-)

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4806
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 18.0 Firefox 18.0
    • View Profile
Re: Tapeserver
« Reply #18 on: 2013.April.28. 11:45:03 »
Új verzió amely remélhetőleg javítja a Windowsos hang problémát (még nem teszteltem EP-vel):

* tapeserver.7z (344.22 kB - downloaded 132 times.)

Ezzel két módon lehet megadni a használandó audio eszközt:

-audiodev N: ugyanazt az eszközt nyitja meg egyszerre bemenetnek és kimenetnek (N = -1 kiírja a használható eszközök listáját)

-audioindev M -audiooutdev N: külön bemeneti és kimeneti eszköz használata (akkor ajánlott, ha az -audiodev nem működik). A -1 érték itt is kiírja a használható eszközök listáját. A bemenetnek és a kimenetnek ugyanazon a fizikai hangkártyán kell lennie, mert egyébként az órajelek kis eltérése miatt akadozhat a hang, ami CRC hibát eredményez.

Online Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13531
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 20.0 Firefox 20.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Tapeserver
« Reply #19 on: 2013.April.28. 12:48:41 »
Most azt tudtam megnézni, hogy laptopon elindul (Thinpad X60, Win7 32bit):
Opening audio input device 0
Opening audio output device 0
Ez így akkor elvileg jó?

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4806
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 18.0 Firefox 18.0
    • View Profile
Re: Tapeserver
« Reply #20 on: 2013.April.28. 12:56:38 »
Quote from: Zozosoft
Ez így akkor elvileg jó?
Igen, de természetesen csak akkor lehet biztosan tudni, ha EP-vel is működik.