Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Dots and Gems 2 (Read 4059 times)

Offline szipucsu

  • Global Moderator
  • EP addict
  • *
  • Posts: 9657
  • Country: hu
    • Támogató Támogató
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: Dots and Gems 2
« Reply #15 on: 2021.February.12. 15:29:19 »
Igazán ravasz kérdés:
Meg lehetne-e csinálni, hogy a mellékelt snapshotban lévő állapot fájlként elmenthető legyen, és igazi EP-ba is vissza lehessen tölteni? Nyilván csak arra a részre gondolok, amiben pluszt jelent az alapállapotból indult basic-hez képest. Tehát ami plusz ahhoz képest benne van a memóriában meg úgy mindenben, azt meg lehetne-e csinálni, hogy fájlként visszatölthető legyen úgy, ahogy van.
[ Guests cannot view attachments ]
A helyzet a következő: Az Util programcsokorban a kazettás rendszerhez való RAMDISK.EXT bővítőt belőttem, felvettem a RAMDISK-re a játék pályáit tartalmazó fájlokat, és arról olvassa a Zzzippel fordított játék, és láss csodát, működik!
A bökkenő, hogy ez a RAMDISK úgy működik, hogy betöltés után újraindítja a gépet, és memóriateszt után bejelentkező basicben lesz aktív. (Ilyen programot még semmi mást nem láttam.) Hogy nézne már ki, ha a Dots and Gems játék betöltéséhez ilyen hókuszpókusz kellene? Ezért lehetne talán magát a gép állapotát menteni fájlba, és azt tölteni be a játék töltésekor.
Vagy ha csak egyszerűen át lehetne írni ezt a RAMDISK bővítést úgy, hogy egy BASIC program betölthetné mondjuk RUN "RAMDISK" paranccsal, utána EXT parancsokkal akár magnóról rá tudná másolni a pályákat, és utána töltené a játékot. Ha megoldható ilyesmi, sajnos ilyenhez nem értek.
Így nem lenne utántöltős a játék és magnós rendszerrel is lehetne játszani.

Nem tudom, ez a RAMDISK miért úgy aktiválja magát, hogy újraindítja maga alatt a gépet. Az lenne jó, ha csak simán betölthető és aktivizálható lenne.
« Last Edit: 2021.February.12. 15:32:57 by szipucsu »
100 SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 1
110 SOUND PITCH 25,SYNC 1
120 ! Videos